top of page

12 Tips voor een trouwschilderij: een huwelijkscadeau waarmee je indruk maakt


Ga je binnenkort trouwen met de liefde van je leven? Of stappen vrienden of familieleden in het huwelijksbootje? Dan is de zoektocht naar een origineel trouwcadeau begonnen. Een schilderij is een mooi en persoonlijk cadeau idee. Hier lees je alles over Wedding Art!Een bruiloft schilderij op maat

Er zijn op de mooie dag verschillende momenten die het waard zijn om vast te leggen op doek. Daarnaast geef ik tips om de schilderkunst breder te zien. Een persoonlijk schilderij op maat, waarin het bruidspaar zélf invloed uitoefent in het resultaat, is zeker een aanrader.


Een cadeau met emotionele waarde

Een schilderij dat gemaakt is van een bruiloft maakt veel los. Het heeft iets magisch een kunstwerk te bezitten, waarin jezelf met je geliefde, familie en vrienden te zien zijn. De reacties zijn emotioneel en hartverwarmend:


“We zijn super blij met ons schilderij gemaakt door Eva, dankjewel! Het is een geweldig schilderij geworden welke de sfeer en ambiance op onze dag mooi weergeeft. Prachtig aandenken!” Kirsten


Voordat ik de tips voor een perfect huwelijksgeschenk geef, is het goed om toe te lichten, hoe ik begon met het schilderen van trouwerijen.Hoe het begon met het schilderen van bruiloften

Vanaf 2015 schilder ik live op locatie. Dit heet Live Painting, Ik heb honderden schilderijen gemaakt op bruiloften en feesten. Als kunstenaar wil ik mezelf steeds ontwikkelen en werd het voor mij tijd om mijn schilderijen to the next level te brengen. Dat betekent ook bruiloften schilderen vanuit mijn atelier waar ik de volledige controle heb over de schilderomstandigheden en mijn favoriete paint tools ter beschikking heb. Mijn verbeeldingskracht om schilderijen te maken, ontwikkelt zich verder. Ik maak Wedding Art, Live Painting Extra, Love & Live Paints, (familie-)portretten en vrij werk. Vanuit aangeleverde foto’s, videobeelden of foto’s die ik zelf maak, schilder ik kunstwerken in opdracht met aandacht en in mijn favoriete laagtechniek. Ik werk duurzaam met mijn eigen natuurlijke verf. De kunstwerken worden hoogwaardig afgewerkt met een beschermende vernislaag en op verzoek ingelijst.
“Eva heeft een prachtig schilderij gemaakt voor de bruiloft van mijn zus. Als familie hebben we dit schilderij als verrassing cadeau gedaan en het bruidspaar is er erg blij mee. De communicatie met Eva verliep super en ze heeft onze verzoekjes op fantastische wijze verwerkt. Super!” Mireille


Er zijn een aantal favoriete highlights op een bruiloft die ontzettend leuk zijn om in een schilderij vast te leggen. En er zijn nog meer creatieve manieren om een bruidspaar te verrassen! Hier volgt de top 12 voor een Wedding Art Cadeau:1. Portret van het bruidspaar

Een portret is altijd interessant om naar te kijken. Het is een klassieke kunstvorm en een waardevol bezit. Een geschilderd portret gaat eeuwenlang mee en toekomstige generaties zijn er blij mee, Dit is een mooi cadeau voor een bruidspaar dat houdt van ambacht en traditie.

Geschilderd portret van het bruidspaar | Afterpaint
Geschilderd portret van het bruidspaar | Afterpaint

2. Schilderij van de trouwceremonie

De huwelijksceremonie is een belangrijk moment. Dan wordt de liefde bezegeld en dit is een waardevol moment om te laten schilderen. Het bruidspaar staat centraal in het kunstwerk. De familie en vrienden die vooraan zitten in het gezelschap krijgen ook alle aandacht in het schilderij.

Schilderij trouwceremonie
Schilderij trouwceremonie

3. Schilderij van de trouwreceptie

De receptie of de borrel van een huwelijk is een mooi moment om een schilderij van te maken. De sfeer is informeel en er zijn lekkere hapjes en drankjes. Vaak staan mensen in groepjes bij elkaar en dan is alle mooie kleding goed te zien, ideaal voor een feestelijk schilderij.

Trouwschilderij van receptie, huwelijksborrel. Live Painting met extra detaillering in atelier.
Trouwschilderij van receptie, huwelijksborrel. Live Painting met extra detaillering in atelier.

4. Schilderij van het trouwdiner

Een gezellig tafereel waar iedereen samen is en er mooie gerechten op tafel staan. Er wordt gepraat, gelachen, gesmuld en geluisterd naar een emotionele speech. Dit verdient een kunstwerk!

Schilderij van het huwelijksdiner laten maken
Schilderij van het huwelijksdiner

5. Schilderij van het avondfeest

Feesten tot in de late uurtjes. Er is muziek en er wordt volop gedanst. Een sfeer om nog lang van na te genieten. Een swingend schilderij aan de muur versterkt dat gevoel.

Schilderij van het trouwfeest
Schilderij van het trouwfeest

6. Schilderij van het huwelijksaanzoek

Een spannend moment: je geliefde ten huwelijk vragen. Zorg dat je een foto hebt van deze mijlpaal en laat dit moment vereeuwigen in een schilderij.

Schilderij van het huwelijksaanzoek
Schilderij van het huwelijksaanzoek

7. Schilderij van de kerkelijke inzegening

Een huwelijk dat in de kerk wordt ingezegend is prachtig voor een schilderij. De serene sfeer, de ornamenten, de hoge ruimte en het bijzondere licht spelen een belangrijke rol in het schilderij.

Kerkelijk huwelijk schilderij
Kerkelijk huwelijk schilderij

8. Woordportret van het liefdespaar

Een woordportret is een echte eyecatcher aan de muur. Het is een origineel cadeau voor een bruidspaar dat houdt van een vintage feeling en handlettering. Met een woordportret vertel je in trefwoorden een persoonlijk verhaal. Voor meer info, check Wedding Art.

Woordportret van geliefden
Woordportret van geliefden

9. Silhouetportret van het bruidspaar

Een silhouetportret is een trendy geschenk voor een een bruidspaar dat houdt van puurheid en minimalisme. Voor meer info, check Wedding Art.

Silhouetportret van het bruidspaar, minimalisme en duurzaamheid
Silhouetportret van het bruidspaar, minimalisme en duurzaamheid

10. Schilderij van het trouwboeket

Floral Art is een geliefd thema in de kunst. Een schilderij van het bruidsboeket of een impressie van de bloemensfeer op een bruiloft is een tijdloze decoratie aan de muur, Voor meer info, check Wedding Art.

Floral Art, schilderij van het bruidsboeket
Floral Art, schilderij van het bruidsboeket

11. Bedank je bruidsmeisjes, getuigen en ceremoniemeesters

Door de liefdevolle inzet van je vrienden en familie is je trouwdag onvergetelijk geworden. Bedank ze door een klein schilderij te sturen waarin ze zelf zijn geportretteerd. Neem contact op voor een offerte op maat.

Schilderij portret voor bruidsmeisjes, getuigen en ceremoniemeesters
Schilderij portret voor bruidsmeisjes, getuigen en ceremoniemeesters

12. Kunstwerk op maat

Last but not least. Geef het bruidspaar een luxe ART Cadeaubon. De waarde van het bedrag bepaal je vooraf. Dan heeft het bruidspaar zelf de gelegenheid een kunstwerk te laten maken (Wedding Art, Love & Life Paint) of een schilderij uit te zoeken in de Online Art Gallery.


ART Eva Maria heeft vervolgens contact met het bruidspaar om de wensen door te nemen, waaronder: compositie, onderwerp van het schilderij en het matchen van de kleuren met het interieur. Alles wordt zorgvuldig besproken. Daarna wordt het schilderij gemaakt, geleverd en is het tijd om van kunst te genieten.

Kunstwerk op maat laten maken met een Kunst Cadeaubon
Kunstwerk op maat laten maken met een Kunst Cadeaubon

“We genieten nog elke dag van het schilderij! Wanneer mensen voor het eerst bij ons thuis komen lopen ze allereerst naar het schilderij toe om het te bewonderen! Nogmaals veel dank, het is voor ons een ontzettend waardevolle, tastbare herinnering!” Anne-Marie

Hoe werkt dat, een bruiloft schilderij laten maken vanuit het atelier?

Een trouwdag is met tijd, zorg en aandacht voorbereid. Die tijd, zorg en aandacht besteed ik ook aan het maken van een schilderij. Ik maak de schilderijen vanuit mijn atelier naar aanleiding van foto's die je digitaal aanlevert. Vaak is op de trouwdag al een fotograaf aanwezig en worden foto's of video's door vrienden en familie gemaakt. Dit materiaal is goed bruikbaar om een schilderij van te maken. Op verzoek fotografeer ik op de trouwdag zelf. De foto's dienen dan als schetsmateriaal voor het schilderij. Ik schilder foto's niet letterlijk na. Ik combineer meestal verschillende foto's om tot een perfecte compositie van het kunstwerk te komen. De levertijd van een schilderij is drie weken.


Een helder proces

Een schilderij laten maken door ART Eva Maria is een helder proces en kent 5 eenvoudige stappen. Neem contact op voor een huwelijkscadeau waar met veel plezier door velen naar gekeken zal worden!
Live Painting op locatie

Wil je graag een schilderij, dat Live op locatie wordt gemaakt? Check Live Painting.


Combineren mogelijk: Locatie én Atelier

Ben je op zoek naar een exclusief cadeau, waarbij je het paar wilt verrassen met een uniek, waardevol en persoonlijk cadeau? Kies voor een Live Painting Extra. Daarbij ervaar je the best of both worlds. Ik schilder op locatie de sfeerimpressie van de ceremonie, receptie, diner of feest. Het schildersdoek gaat vervolgens naar het atelier waarin de gasten en de locatie gedetailleerder worden uitgewerkt. Na een aantal weken is het schilderij klaar en wordt het bruidspaar nogmaals verrast met het eindresultaat.

Enjoy LIFE Enjoy ART

Comments


bottom of page