top of page
Werkwijze een schilderij laten maken
Werkwijze een portret schilderij laten maken

Werkwijze | een schilderij laten maken

Een kunstwerk laten maken is helemaal niet ingewikkeld. In 5 stappen heb jij een schilderij aan de muur dat speciaal voor jou is gemaakt in kleuren die je aanspreken en met een thema dat bij je past: een familie- of groepsportret, een Love & Life Paint, een figuratief of abstract werk. ART Eva Maria maakt kunst in opdracht voor jou persoonlijk of voor je bedrijf.

 

Wil jij snel een nieuw kunstwerk in je interieur, neem contact op en samen komen we tot iets moois, een schilderij speciaal voor jou gemaakt.

1

Contact

Neem contact op met ART Eva Maria via het contactformulier, de chat of bel naar +31657711467.

We bespreken je wensen goed door. Daarin komen aan bod: voor welke gelegenheid of ruimte het schilderij is, het onderwerp, de kleur, stijl en het formaat van het doek,

Bij de voorkeur voor een abstract werk, stilleven of landschap komen de sfeer en stijl die je wilt ter sprake.

 

Bij een Portret en Love & Life Paint bespreken we het aantal mensen op het schilderij.

We nemen de bezorgwijze en de levertijd door.

2

Idee

Het concept voor het schilderij wordt in woorden samengevat en eventueel verduidelijkt met beelden.

Voor een Portret en  Love & Life Paint dienen foto's of afbeeldingen uit een video als hulpmiddel. Voor een Woordportret zijn woorden en eventueel foto's of logo's het uitgangspunt. Je kunt zelf het materiaal hiervoor aanleveren.

Eva kan op verzoek foto's maken voor het schilderij bij je thuis of in het atelier in Breda. Of als je wenst op locatie van een event: tijdens de bruiloft, receptie, het feest, diner of andere gebeurtenis. Deze foto's dienen voor haar als schetsmateriaal voor het eindresultaat.

3

Prijsopgave

Naar aanleiding van ons gesprek ontvang je een prijsopgave.

Na goedkeuring van de prijsopgave wordt de eerste helft van het factuurbedrag in rekening gebracht.

Bij een abstract kunstwerk, stilleven of landschap ontvang je een tekening als schets, die als leidraad dient voor de compositie van het uiteindelijke kunstwerk.

Bij een Portret en Love & Life Paint wordt de schets gemaakt naar aanleiding van het geselecteerde foto- en/of videomateriaal.

 

Na goedkeuring begint het schilderproces.

4

Schilderen

Eva gaat het schilderij creëren in het atelier.

 

Schilderijen gemaakt met acrylverf hebben een levertijd van 3 weken. Duurzame kunst met handgemaakte verf van natuurlijke pigmenten heeft een levertijd van 4 weken. Bij schilderijen met een complexe compositie is de levertijd in overleg.

 

Als het schilderij klaar is, ontvang je een foto van het resultaat per e-mail.

Na instemming wordt een vernislaag aangebracht.

Voor aflevering wordt de tweede helft van het factuurbedrag in rekening gebracht en dient te zijn voldaan.

5

Overhandiging

Het schilderij kan worden opgehaald in het atelier in Breda of het wordt bezorgd.

Het schilderij in het echt zien is altijd een verrassing ook al heb je de foto van het resultaat al gezien. Het leeft meer, je ziet de textuur, de subtiele of juist expressieve kleuren, het stevige houten frame, de linnenstructuur... Het totaalplaatje van het kunstwerk komt tot leven wanneer je het met je eigen ogen ziet en beleeft.

Naderhand nemen we contact op over hoe je het kunstwerk ervaart en hoe het hangt in huis of kantoor. Foto's van het schilderij in de nieuwe omgeving vinden we erg leuk om te zien!

Kwaliteit en originaliteit

ART Eva Maria levert een schilderij af met een Certificaat van Echtheid. Dit document waarborgt de originaliteit en de authenticiteit van het kunstwerk.  

Certificaat van echtheid schilderij ART Eva Maria

Ja, ik wil een schilderij

bottom of page