Herdenkingsportret En profil

Herdenkingsportret |
Een dierbare herinnering met liefde gemaakt

Wanneer een dierbare is overleden geeft een kunstwerk een tijdloze herinnering.

Kunst ter nagedachtenis

Kunst biedt troost en een gevoel van verbinding. Eva van den Hamsvoort schildert of tekent een portret naar aanleiding van foto's of videobeelden. De maat van het kunstwerk is naar wens: klein en intiem tot en met royaal groot. Eva werkt met verschillende technieken en stijlen: geabstraheerd, met symboliek, impressionistisch, expressief of juist minimalistisch en ingetogen. In zwart/wit, met subtiele tinten of juist kleurrijk. Bij zo'n dierbare, persoonlijke herinnering is het goed vooraf wensen zorgvuldig door te nemen in een persoonlijk of telefonisch gesprek. Kunst biedt een tijdloze herinnering.

Een portret van een dierbare die is gestorven geeft een tijdloos beeld. Eva schildert niet gedetailleerd zoals bij fotografie, maar geeft een impressie, zodat de essentie zichtbaar is. Het warme gevoel dat iemand bij je oproept wordt op een kunstzinnige wijze zichtbaar.

 
Herdenkingsportret duurzame kunst
Cor

Eva heeft een mooi herdenkingsportret gemaakt. Het werk heeft een mooie maat en ook een mooie plaats gekregen, niet te opzichtig. Het heeft een gebonden en toch een vrije opzet. Het is erg mooi van kleur. Ook de eerste letters van de namen van de kinderen hebben een rustige leuke plaats gekregen. Mijn beleving ging wel op en neer, maar ik kom er steeds blijer en tevreden uit. Top! Eva je heb een mooi werk gemaakt, en daar ben ik en kinderen erg blij mee.

Symbolische kunst

Als herinnering aan een dierbare is een portret een mogelijkheid, maar denk ook aan een schilderij van een symbool dat bij iemand past, een favoriet landschap of een abstract kunstwerk waarin de lievelingskleuren zijn verwerkt. ART Eva Maria maakt kunst op maat naar aanleiding van jouw specifieke wensen.

Neem contact op om je wensen door te spreken en een vrijblijvende offerte aan te vragen. Als je nog geen beeld hebt, wat voor kunstwerk je wilt, kan ART Eva Maria verschillende ideeën geven. Samen komen we tot een mooi en dierbaar resultaat.

Image by Roman Kraft
ART EVA MARIA
 KUNST TIP 

Je bewaart een schoenendoos of koffer met oude, dierbare foto's, waarin je af en toe kijkt. Het is mooi om van een fijne herinnering een schilderij te laten maken. Verschillende foto's kunnen met elkaar gecombineerd worden en zelfs verschillende tijdsperioden. Maak een tijdreis en een kunstwerk geeft je een blijvend resultaat waarnaar je iedere dag kan kijken.

Duurzame kunst: een mooi gebaar voor de mens en de aarde

ART Eva Maria heeft als doel om zo duurzaam mogelijk te werken: geen verspilling van materialen en een lange houdbaarheid van het kunstwerk, zodat de kijker er lang van kan genieten. Sinds 2021 is er nog een extra dimensie aan toegevoegd, namelijk schilderen met handgemaakte verf van natuurlijke pigmenten.