top of page
Herdenkingsportret schilderij ter herinnering postuum portret

Herdenkingsportret
 

Een dierbaar kunstwerk ter herinnering

Wanneer een dierbare is overleden is een schilderij een tijdloos en liefdevol aandenken.

Een postuum portret - kunst ter nagedachtenis aan een geliefde

Kunst biedt troost en geeft een gevoel van verbinding. Eva van den Hamsvoort schildert een herinneringsportret naar aanleiding van foto's of videobeelden. De maat van het kunstwerk is naar wens: klein en intiem tot en met royaal groot. Eva werkt met verschillende technieken en stijlen: geabstraheerd, met symboliek, impressionistisch, expressief of juist minimalistisch en ingetogen. In zwart/wit, met subtiele tinten of juist kleurrijk. Bij zo'n dierbare, persoonlijke herinnering is het goed vooraf wensen zorgvuldig door te nemen in een persoonlijk of telefonisch gesprek. Kunst biedt een tijdloze herinnering.

Een geschilderd portret van een dierbare geeft een tijdloos beeld. Eva schildert niet 'fotografisch gedetailleerd', maar geeft een impressie, zodat de essentie van een persoon zichtbaar is. Het warme gevoel dat een geliefde bij je oproept, wordt op een kunstzinnige wijze zichtbaar.

Herdenkingsportret meer
Silhouet portret ter nagedachtenis
Herdenkingsportret. Portret ter herinnering laten schilderen met verf van natuurlijke pigmenten.

Een geschilderd portret op een mooie plek in huis is een fijne manier om je geliefde te herinneren. Eva schildert een herdenkingsportret op een linnen doek, maar ook op een ruimtelijk object, zoals bijvoorbeeld een zuil. Vraag informatie aan voor een portret ter nagedachtenis.

Een geschilderd portret
biedt troost

Herdenkingsportret, een zuil met geschilderd portret van overleden echtgenote ter nagedachtenis
Schilderij Bella herdenkingsportret in interieur

Een waardevol portret met bladgoud

Een geschilderd herinneringsportret met bladgoud is extra bijzonder. Het 24 karaats glanzende goud verandert mee met het licht.

Bekijk de portret portfolio's ter inspiratie

Een portret laten maken is een persoonlijk proces. ART Eva Maria biedt verschillende mogelijkheden wat betreft stijl, techniek en formaat van het doek. Laat je inspireren en bekijk de portret portfolio's.

PORTRET IN OPDRACHT

Persoonlijke en tijdloze portretkunst

SILHOUETPORTRET

Duurzame portretkunst

Cor

Eva heeft een mooi herdenkingsportret gemaakt. Het werk heeft een mooie maat en ook een mooie plaats gekregen, niet te opzichtig. Het heeft een gebonden en toch een vrije opzet. Het is erg mooi van kleur. Ook de eerste letters van de namen van de kinderen hebben een rustige leuke plaats gekregen. Top! Eva je heb een mooi werk gemaakt, en daar ben ik en kinderen erg blij mee.

Symbolische kunst

Als herinnering aan een dierbare is een portret een mogelijkheid, maar denk ook aan een schilderij van een symbool dat bij iemand past, een favoriet landschap of een abstract kunstwerk waarin de lievelingskleuren zijn verwerkt. ART Eva Maria maakt kunst op maat naar aanleiding van jouw specifieke wensen.

Neem contact op om je wensen door te spreken en een vrijblijvende offerte aan te vragen. Als je nog geen beeld hebt, wat voor kunstwerk je wilt, kan ART Eva Maria verschillende ideeën geven. Samen komen we tot een mooi en dierbaar resultaat.

ART EVA MARIA
 KUNST TIP 

Je bewaart een schoenendoos of koffer met oude, dierbare foto's, waarin je af en toe kijkt. Het is mooi om van een fijne herinnering een schilderij te laten maken. Verschillende foto's kunnen met elkaar gecombineerd worden en zelfs verschillende tijdsperioden. Maak een tijdreis en een kunstwerk geeft je een blijvend resultaat waarnaar je iedere dag kan kijken.

Duurzame kunst: een mooi gebaar voor de mens en de aarde

ART Eva Maria heeft als doel om zo duurzaam mogelijk te werken: geen verspilling van materialen en een lange houdbaarheid van het kunstwerk, zodat de kijker er lang van kan genieten. Sinds 2021 is er nog een extra dimensie aan toegevoegd, namelijk schilderen met handgemaakte verf van natuurlijke pigmenten.

bottom of page