ART Eva Maria

Eva van den Hamsvoort is kunstenaar uit Breda, Nederland.

VERBEELDEN VAN MENSEN

“Ik observeer graag gezichten om na te gaan hoe iemand zich voelt en waar de gedachten van iemand zijn. Het mysterieuze van een persoon fascineert me en portretkunst – de studie van gezichten – is waarin ik me heb gespecialiseerd om te begrijpen hoe emoties worden verbeeld.

Door het creëren van portretten, ben ik in staat de tegenstellingen in iemand tot leven te brengen. Ik kan ook hierdoor mijn eigen verhaal vertellen, omdat de emotie van de geportreteerde, me vaak iets leert over mijzelf of een essentiële waarheid van de menselijke natuur.

Portret Eva van den Hamsvoort

Ik werk met focus en spontaniteit. Vaak ontdek ik een onverwachte harmonie of verborgen verrassingen in één gezicht. Wanneer mijn portretten naast elkaar worden geplaatst, laten ze een reeks kleurrijke, expressieve mensen zien in verschillende stemmingen, poses en perspectieven.”

REALITEIT EN VERBEELDING

“​Ik zie de natuur – zowel landschappen als gezichten – als een geschenk dat zich aan mij toont. Het gevoel dat de natuur in me oproept, vang ik in beeld.

De werkelijkheid op een realistische wijze weergeven is niet mijn doel, ik laat graag mijn persoonlijke manier van kijken zien. Dit is een intuïtief proces waarbij mijn hand als vanzelf beweegt over papier, hout of canvas. Op deze manier ben ik in staat om mijn emoties te verbeelden in lagen, kleuren en lijnen. Daarna is de kunst niet meer van mij en open voor de ogen van andere mensen.

 

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn werk (klein tot groot formaat, verschillende technieken) te laten reizen en zich aan het publiek te tonen.”

Portretfoto: Edwin van Schravendijk