top of page
Schilderkunst thema's ART Eva Maria

Thema's

Schilderijen series

De schilderijen van Eva ontstaan, omdat ze iets te zeggen heeft over de wereld in haarzelf en de wereld om haar heen. Series waar ze aan werkt zijn ‘Dancing People, ‘Animals are Wild’ en ‘Ordinary People’.

De werken gaan over emoties binnen haarzelf en hoe ze de wereld om haar heen ervaart. De werken wil Eva open houden voor eigen interpretaties van de kijker. De technieken die ze gebruikt en haar handschrift laten openheid en spontaniteit zien.
Bekijk de meest recente series van ART Eva Maria.

DANCING PEOPLE

Serie Dancing Peope

“Schilderijen van dansers op een abstracte manier. De suggestie van mensen in beweging vertelt een verhaal over gevoelens van mezelf, interacties tussen mensen en zelfs situaties in de samenleving. Zodat ik hoop, troost of een positief gevoel kan toevoegen aan andere mensen die naar mijn kunst kijken.”

ORDINARY PEOPLE

Serie Ordinary People

Iedereen is gewoon, iedereen is speciaal. Wat is belangrijk? De eenvoudige dingen in het leven zijn bijzonder. Kleine momenten van geluk. Een vertrouwd, lief en gelukkig moment met je geliefde. Een mooi gesprek. Een blik op de zee of een berg. Een persoon die iets waardevols tegen je zegt. 

 

Eva van den Hamsvoort breng vanuit haar herinnering deze momenten op een symbolische wijze in beeld, met steeds de nadruk op de persoon. De mens of mensen (de ander en 'ik') brengt ze geabstraheerd in beeld. Daardoor komt de nadruk niet op het specifieke uiterlijk van een persoon te liggen, maar op de emotie, het innerlijk en de interactie tussen personen. De schilderijen zijn expressief, met grote lijnen en kleuren. Het gewone wordt speciaal en het speciale wordt gewoon. Omdat in de maatschappij de nadruk wordt gelegd op prestaties en uitblinken, vindt Eva het belangrijk om het gewone en eenvoudige te benadrukken. Daarom heet deze serie: Ordinary People. 

ANIMALS ARE WILD

Serie Animals are Wild

“Ik ben gefascineerd door wilde dieren, hoe ze lopen, kijken, het instinct en de wijsheid die ze hebben. Ik kijk graag naar beelden, foto's en vooral films waarin je er veel over leert en de schoonheid ervaart. Het is beangstigend dat sommige dieren worden bedreigd. Ik breng een ode aan dieren in een serie schilderijen. Niet op een letterlijke, realistische manier, maar ik geef een persoonlijke invulling. Ik toon het gevoel, het plezier en de veelzijdigheid die de dieren mij geven door mijn eigen 'instinct': schilderen met vloeiende penseelstreken en speciale kleurcombinaties. Kenmerkend voor deze serie zijn de dikke, gerafelde, witte contouren en die hebben niet alleen een esthetisch en grafisch karakter. De dieren zijn kwetsbaar en door de geschilderde, witte lijnen geef ik ze een bescherming, een aura van hoop.”

Wil jij een origineel kunstwerk aan de muur?

Er is volop keuze in de vrije kunst collecties. Zit jouw droomschilderij er niet bij, want je zoekt een ander thema voor een kunstwerk, een afwijkende maat of een specifieke kleurcombinatie? ART Eva Maria maakt een schilderij, maar ook collage of tekening voor jou op maat. Neem contact op voor vrijblijvend advies, samen komen we tot een mooi kunstwerk dat perfect bij jou past.