Series

Het werk van Eva van den Hamsvoort is veelzijdig. Ze heeft veel ideeën en wisselt met thema's en de technieken die ze benut. De series zijn niet ‘af’. Regelmatig komt ze op een eerder thema terug en werkt er weer mee verder.


Eén ding is zeker, de werken gaan over emoties binnen haarzelf, zonder ze aan anderen op te willen dringen. De werken wil Eva open houden voor eigen interpretaties van de kijker. Het verhaal dat wordt verbeeld, hoeft niet een begin of een einde te hebben. Ook de technieken die ze gebruikt en haar handschrift laten openheid en spontaniteit zien.
Bekijk hier de meest recente series van ART Eva Maria.

DANCING PEOPLE
 

“Schilderijen van dansers op een abstracte manier. De suggestie van mensen en beweging vertelt een verhaal over gevoelens van mezelf, interacties tussen mensen of zelfs situaties in de samenleving. Zodat ik hoop, troost of een positief gevoel kan toevoegen aan andere mensen die naar mijn kunst kijken.”

ORDINARY PEOPLE

 

Iedereen is gewoon, iedereen is speciaal. Wat is belangrijk? De eenvoudige dingen in het leven, zijn heel bijzonder. Kleine momenten van geluk. Een vertrouwd, lief en gelukkig moment met je geliefde. Een mooi gesprek. Een blik op de zee of een berg. Een persoon die iets heel waardevols tegen je zegt. 

 

Eva van den Hamsvoort breng vanuit haar herinnering deze momenten op een symbolische wijze in beeld, met steeds de nadruk op de persoon. De mens of mensen (de ander en 'ik') brengt ze geabstraheerd in beeld. Daardoor komt de nadruk niet op het specifieke uiterlijk van een persoon te liggen, maar op de emotie, het innerlijk en de interactie tussen personen. De schilderijen zijn expressief, met grote lijnen en kleuren. Het gewone wordt speciaal en het speciale wordt gewoon. Omdat in de maatschappij heel erg de nadruk wordt gelegd op prestaties en uitblinken, vindt Eva het belangrijk om het gewone en eenvoudige te benadrukken. Daarom heet deze serie: Ordinary People. 

ANIMALS ARE WILD