Silhouet Portret schilderij

Silhouet Portret | Duurzame portretkunst

Een herkenbaar gezicht vanuit een origineel perspectief geschilderd

Een silhouet portret is een portret met karakter

Een silhouet portret is een weergave van een persoon of meerdere personen door een omlijning van de omtrek van de figuur, waarbinnen een effen vlak zichtbaar is. Een veelvoorkomende omstandigheid waarbij je silhouetten kan zien, is rond zonsondergang, bij het kijken in de richting waarin de lucht nog licht is. Dan ontstaat een mooi, sferisch beeld, dat een bepaalde romantiek en tijdloosheid oproept.

Sustainable Art Paintings logo cirkel def lc.jpf
 
Silhouet portret een duurzame trend in de kunst
Toepassingen silhouet portret

Een silhouet portret is een prachtige aanvulling voor in je interieur: woning, kantoor of bedrijfsruimte. Een portret is ook een origineel geschenk voor talloze gelegenheden. Geef een silhouet kunstwerk cadeau bij:

  • Een bruiloft

  • Verjaardagscadeau

  • Bedrijfsjubileum

  • Huwelijksjubileum

  • Vieren van de liefde

  • Verjaardag

  • Een bezegeling van een vriendschap

  • Herinnering aan een dierbaar persoon

Een silhouet is ook -en dit is de oorspronkelijke betekenis- een papieren representatie van de omtrek van een figuur, geknipt uit zwart papier. In het geval van een portret is het vaak en profil (van de zijkant gezien), omdat dit de grootste herkenning geeft. In de 18e en 19e eeuw was het maken van silhouet portretten bijzonder populair.

Bijzonder is dat ieder mens een uniek silhouet heeft. Het karakter van een gezicht wordt in een silhouet portret op een esthetische manier uitgelicht.

 

Wanneer je in een spiegel kijkt, zie je jezelf vooral 'en face' (recht van voren), dus minder vaak 'en profil'. Het is daarom leuk en verrassend om jezelf als silhouet in een kunstwerk terug te zien.

 

Het is een mooi idee om een portret van verschillende silhouetten in één schilderij te vangen, dan wordt het een groepsportret. Denk hierbij aan een familieportret, gezinsportret of een portret van een zakelijk team.

Moderne silhouet portretten

ART Eva Maria blaast deze kunstvorm nieuw leven in. Eva schildert silhouet portretten op een eigentijdse wijze, maar met behoud van het klassieke en ingetogen karakter van dit bijzondere thema in de kunst. De silhouet schilderijen zijn niet effen van kleur, maar hebben een structuur en een textuur waarin je de verf- en paletmesstreken ziet en voelt. Soms is er en een subtiele, vloeiend outline geschilderd, waardoor een eigen signatuur ontstaat.

Een tijdloos en duurzaam portret

Wanneer je van een mate van abstractie houdt is een silhouet portret een goed idee. De geportretteerde is herkenbaar, maar het schilderij is ook een suggestie van een persoon. Dat maakt het portret tijdloos, mysterieus en blijft het boeiend om naar te kijken.

ART Eva Maria schildert de silhouet kunstwerken met duurzame verf. De verf is handgemaakt met uniek gemengde kleuren. Per schilderij mengen we de kleuren die nodig zijn. De verf wordt gemaakt van non toxic 100% natuurlijke aarde en mineraal pigmenten, die authentiek, licht- en kleurecht zijn. De kleurbeleving is anders dan bij synthetische kleuren. De natuurlijke kleuren zijn levendig en diep en onder alle verschillende lichtomstandigheden in je interieur. De textuur van de verf komt tot leven bij een veranderende lichtinval.

Heb je interesse in een silhouet portret? Neem contact op met ART Eva Maria. Samen bespreken we je persoonlijke voorkeuren: de maat van het portret, het aantal personen op het doek, je kleurvoorkeur en aanlevering of vervaardiging van foto's ten behoeve van het schilderij.

Silhouet Portret kunst in interieur trend