top of page
Silhouet portret een origineel en persoonlijk schilderij in opdracht

Silhouetportret

Duurzame portretkunst

Een silhouetportret is een stijlvol schilderij in jouw interieur.

Een silhouetportret is een portret met karakter

Een silhouetportret is een weergave van een persoon of meerdere personen door een omlijning van de omtrek van de figuur, waarbinnen een effen vlak zichtbaar is. Een veelvoorkomende omstandigheid waarbij je silhouetten kan zien, is rond zonsondergang, bij het kijken in de richting waarin de lucht nog licht is. Dan ontstaat een mooi, sferisch beeld, dat een bepaalde romantiek en tijdloosheid oproept.

intro Silhouet portret
Silhouet portret een duurzame trend in de kunst
Toepassingen silhouetportret

Een silhouetportret is een prachtige aanvulling voor in je interieur: woning, kantoor of bedrijfsruimte. Een portret is ook een origineel geschenk voor talloze gelegenheden. Geef een silhouet kunstwerk cadeau bij:

  • Een bruiloft

  • Verjaardagscadeau

  • Bedrijfsjubileum

  • Huwelijksjubileum

  • Vieren van de liefde

  • Verjaardag

  • Een bezegeling van een vriendschap

  • Herinnering aan een dierbaar persoon

De oorsprong

Een silhouet is -en dit is de oorspronkelijke betekenis- een papieren representatie van de omtrek van een figuur, geknipt uit zwart papier. In het geval van een portret is het vaak en profil (van de zijkant gezien), omdat dit de grootste herkenning geeft. In de 18e en 19e eeuw was het maken van silhouetportretten bijzonder populair.

Bijzonder is dat ieder mens een uniek silhouet heeft. Het karakter van een gezicht wordt in een silhouetportret op een esthetische manier uitgelicht.

 

Wanneer je in een spiegel kijkt, zie je jezelf vooral 'en face' (recht van voren), dus minder vaak 'en profil'. Het is daarom leuk en verrassend om jezelf als silhouet in een kunstwerk terug te zien.

Silhouet portret lijst staand 18x24 cm

Moderne silhouetportretten

ART Eva Maria blaast deze klassieke kunstvorm nieuw leven in. Eva schildert silhouetportretten op een eigentijdse wijze, maar met behoud van het tijdloze en ingetogen karakter van dit bijzondere thema in de kunst. De silhouet schilderijen zijn niet effen van kleur, maar hebben een structuur en een textuur waarin je de verf- en paletmesstreken ziet en voelt. Soms is er en een subtiele, vloeiende outline geschilderd waardoor een eigen signatuur ontstaat.

Silhouet portret interieur
Silhouet portret interieur
ART EVA MARIA
 KUNST TIP 

Meerdere mensen in één schilderij

Het is een mooi idee om meerdere silhouetten in één schilderij te vangen, dan wordt het een groepsportret. Denk hierbij aan je persoonlijke familieportret, gezinsportret of een portret van al je collega's bij elkaar als kunstwerk voor in je bedrijf.

Detaillering

Mensen kiezen graag voor een silhouetportret, omdat het een sfeer van mysterie en tijdloosheid heeft en tegelijkertijd de geportretteerde persoon in één oogopslag herkenbaar is. Dat is het magische aan het menselijke profiel. Je kunt voor een geabstraheerd portret kiezen, maar ook voor een silhouet waarin subtiele gelaatskenmerken geschilderd zijn.

Abstract silhouetportret met opvallende verfstructuur, witte outline en achtergrond met diverse kleuren
Duurzame kunst: Silhouet portret in opdracht
Abstract silhouetportret met subtiel kleurverloop en achtergrond met zachte kleurvlakken
Duurzame kunst: Silhouet portret in opdracht
Silhouetportret met subtiele details in twee kleuren en achtergrond met diverse kleuren
Duurzame kunst: Silhouet portret in opdracht
Duurzame kunst

Een tijdloos en duurzaam portret

Wanneer je van abstracte kunst houdt, is een silhouetportret een goed idee. De geportretteerde is herkenbaar, maar het schilderij is ook een suggestie van een persoon. Dat maakt het portret tijdloos en blijft het boeiend om naar te kijken.

ART Eva Maria schildert de silhouet kunstwerken met duurzame verf. De verf is handgemaakt met uniek gemengde kleuren. Per schilderij mengen we de kleuren die nodig zijn. De verf wordt gemaakt van non toxic 100% natuurlijke aarde en minerale pigmenten, die authentiek, licht- en kleurecht zijn. De kleurbeleving is anders dan bij synthetische kleuren. De natuurlijke kleuren zijn levendig en diep en onder alle verschillende lichtomstandigheden in je interieur. De textuur van de verf komt tot leven bij een veranderende lichtinval.

Heb je interesse in een silhouetportret? Neem contact op met ART Eva Maria. Samen bespreken we je persoonlijke voorkeuren: de maat van het portret, het aantal personen op het doek, je kleurvoorkeur en aanlevering of vervaardiging van foto's ten behoeve van het schilderij.

Silhouet Portret kunst in interieur trend
portfolio Silhouet portret
Lees meer over het silhouetportret
bottom of page