top of page

160 W x 100 H x 2 cm. Deel twee van een tweeluik. Samen met 'Introspective dancers'. De coronavirus-crisis heeft mijn serie ‘Dancing People’ beïnvloed. Ik schilder al een aantal jaren een serie waarin ik veel mensen die samenkomen in beeld breng. Ik noem ze "Dansende mensen" om hun beweging weer te geven. Het gaat niet om 'mooi dansen' of een choreografie. Ze zijn met elkaar verbonden, raken elkaar aan en raken soms verstrikt in elkaar. Mensen op mijn schilderijen drukken emoties uit door middel van hun bewegingen. Welke emoties dit zijn, hangt af van hoe de kijker zich op dat moment voelt. De figuren op het doek zoeken elkaar op, ze feesten en communiceren met elkaar. Ik wil echter ook mensen weergeven in deze huidige situatie van social distance. Er zijn nu minder figuren op één doek, gescheiden door dikke oranje lijnen op de vloer over de afstand van 1,5 meter. Er is een vrije interpretatie ontstaan ​​van de huidige beperkte beweging van het volk, getiteld: "Introspectieve dansers". Ze zijn nu alleen, gescheiden, maar nog steeds verbonden met subtiele horizontale lijnen. De verticale lijnen geven afscherming aan en zeggen 'blijf veilig'.
De huidige situatie in de samenleving als gevolg van de crisis resulteerde in dit grote tweeluik: "Introspectieve dansers" en "When will we dance together again?",

When will we dance together again?

Productcode: WHE24010
€ 1.775,00Prijs
  • Schilderij van acrylverf op canvas. De zijkanten zijn geschilderd in een bijpassende kleur. Het schilderij is ophangklaar.

bottom of page