top of page

Maak een statement met persoonlijke kunst


Maak een statement met persoonlijke kunst

Een persoonlijk kunstwerk is een uniek exemplaar, speciaal gemaakt voor jou! Er is er maar één van en daarom onvervangbaar en extra waardevol. Zie het als een sieraad, dat op maat voor je wordt gemaakt.


Persoonlijke kunst heeft verschillende uitingen, ik beperk me hier tot kunst waarin personen te zien zijn.


Ik heb een grote voorliefde voor portretten. In 1993 studeerde ik af aan de Kunstacademie met als thema 'Het portret in de gedrukte media'. Destijds wist ik nog niet wat er zou gaan volgen aan ontwikkelingen op het gebied van digitale media, 'fotoshoppen', selfies en deepfake.


Toch blijft er ondanks de digitale beeldenstroom een menselijke belangstelling voor het ambachtelijke: een tekening of een schilderij. Er werd me eens gevraagd “Is dat écht met kleurpotlood getekend?”. Een eenvoudige techniek bleek ineens heel bijzonder. Mensen blijven nieuwsgierig naar het menselijke, het imperfecte, het oorspronkelijke. Meer dan ooit is er behoefte aan authenticiteit.


Ik belicht: het Portret, Love & Life Paint en Business Art.


1

Persoonlijk: een portret

Iedereen is uniek

Portret Trend in het interieur
Portret Trend in het interieur

Een portret is een klassiek thema binnen de beeldende kunst en momenteel hotter dan ooit. Portretkunst is een trend in het interieur en zoveel smaken, zoveel soorten. Ik hou ervan om expressieve portretten te maken, voor hyperrealisme heb ik geen voorkeur. Daarvoor is destijds de fotocamera uitgevonden. Ik hou van een levendig handschrift in een schilderij. De verfstreken en lagen mogen zichtbaar zijn.


Met een portret van een persoon heb je gezelschap in je kamer. Iemand die je liefhebt of bewondert is altijd in de buurt. Een portret kan ook een verbeelding van een persoon zijn, die je helemaal niet kent. Dan is de functie van een portret een sfeervolle decoratie, een onbekende aanwezigheid, die nieuwsgierig maakt.


Waarom is een portret een statement? Het is best gewaagd om een schilderij van een persoon aan je muur te hebben. Je kunt er namelijk niet omheen. Ogen zoeken ogen. Mensen zoeken mensen. Daarom is voor mij bij het schilderen van een portret de blik zo belangrijk. Naarmate jouw stemming verandert, kijk je anders naar een portret. De persoon op het schilderij kijkt terug: sympathiek, begripvol, vragend... je kunt veel zien in de afbeelding van een gezicht. Wanneer bijvoorbeeld de ogen gesloten zijn, creëer je tijdloosheid en rust in het gezicht. Portretkunst geeft meerwaarde aan je interieur, omdat het de sfeer aangenaam beïnvloedt.

Bekijk voor een schilderij op maat: portretten en groepsportretten


KUNST TIP Voor een portret, dat past in de portret trend kun je terecht bij de uitgebreide online collectie van de ART Eva Maria Shop. Je kunt er een kunstwerk naar jouw smaak bestellen: ieder werk is verkrijgbaar in alle maten en materialen. En met de 'Werk aan de Muur app' kun je het kunstwerk virtueel aan jouw muur bekijken.


2

Strikt persoonlijk: een Love & Life Paint

Vier het leven en de liefde

Love & Life Paint, persoonlijke kunst
Love & Life Paint, persoonlijke kunst

Een Love & Life Paint vangt een mooie herinnering in beeld. Je hebt misschien duizenden foto's op je mobiel verzameld, maar je kijkt er zelden naar. Je denkt vast wel eens “Ik ga het eens uitzoeken”, maar ja, druk...


Een schilderij herinnert je steeds opnieuw aan speciale momenten in je leven, je herinneringen blijven tastbaar. Wanneer je een selectie maakt uit je foto's, maak ik een schets voor een schilderij. Deze schets wordt voorgelegd voor een reactie, eventuele aanpassingen worden gedaan en daarna wordt het schilderij gemaakt.


Iedere bijzondere gebeurtenis uit je leven is het waard om vast te leggen op doek: een familiediner waarbij iedereen aanwezig is, een huwelijk, de dag dat je een belangrijk diploma haalde, maar ook een bezoek aan een vriend of familielid in een verzorgingstehuis.


Een belangrijke gebeurtenis in je leven verdient een schilderij!

Kijk voor portfolio: Love & Life Paint en Live Paint


KUNST TIP Je kunt samen met je vriendengroep, team of familieleden een schilderij cadeau geven. Daarmee hebben jullie al veel voorpret, want het is natuurlijk tof dat je zelf op het doel verschijnt! Je kunt vooraf speciale wensen doorgeven voor het kunstwerk en je laat een blijvende indruk achter bij de ontvanger. Lees hier reacties op ART Eva Maria.


3

Persoonlijke touch: Business Art

Top kwaliteit voor je bedrijf

Business art, persoonlijke kunst
Business art, persoonlijke kunst

Er zijn veel vormen van zakelijke kunst. Ik heb schilderijen gemaakt voor bedrijven op prachtige locaties. Omdat we veel thuiswerken, is business art heel geschikt om de band met het werk en het team aan te halen. Medewerkers zullen zo’n geste van het bedrijf waarderen. Deze tijd leent zich om je team in de spotlights te zetten met een schilderij waarop iedereen weer samenwerkt op kantoor. Je herkent vast het gevoel dat je hebt, wanneer je kijkt naar oude schoolfoto's of foto’s van je voetbalteam. Het blijft ontroerend om terug te zien. Met een business schilderij geef je een persoonlijk gezicht aan je zakelijke carrière.


KUNST TIP Kunstwerken kunnen thuisbezorgd worden, zo krijgt elke medewerker een persoonlijk, kunstzinnig geschenk voor thuis aan de muur, ART Eva Maria levert mooie reproducties op canvas. Zo kan iedereen genieten van het schilderij van het hele team, thuis op je bureau of aan de muur. Een handgeschreven boodschap achter op het doek of op een persoonlijke kaart, maakt het helemaal af.


Zakelijke successen zijn waardevol om te schilderen, zoals: de lancering van een nieuw product, de fusie van een bedrijf, een belangrijke (online) meeting, een terras dat weer open is of een jubileum van een collega.


Meer Business Art voor zakelijke inspiratie.


 

Hoe persoonlijk kan persoonlijke kunst zijn? In deze selfie cultuur is het mooi als je naar jezelf kijkt door de ogen van een ander om weer tot nieuwe, verrassende inzichten te komen.


Neem contact op om te brainstormen om samen tot een mooi kunstwerk te komen.Zelfgedrukt en vormgegeven boek uit 1993, Tekstfragment van John Brophy uit ‘Fysionomie’, Antwerpen 1966
Zelfgedrukt en vormgegeven boek uit 1993, Tekstfragment van John Brophy uit ‘Fysionomie’, Antwerpen 1966


Enjoy LIFE Enjoy ART

Comments


bottom of page