top of page

Het groepsgevoel in beeld brengen met geabstraheerde mensen

Business Art Event Painting | geabstraheerde mensen in een schilderij voor je bedrijf of instelling
Business Art Event Painting | geabstraheerde mensen in een schilderij voor je bedrijf of instelling

Hoe vang je een groep mensen in beeld? In een schilderij zijn daar oneindig veel manieren voor. Ik kan mensen schilderen in een realistische tot geabstraheerde stijl. Voor de schilderijen die ik maak voor bedrijven en instellingen, merk ik dat men vaak kiest voor een ‘niet te letterlijke schilderstijl’. In het schilderij draait het dan vooral om de sfeer. De team spirit geef ik op een geabstraheerde manier weer in het schilderij.


De werkelijkheid interpreteren

Geabstraheerd betekent dat ik op een vrije manier de werkelijkheid interpreteer. Het oorspronkelijke onderwerp (de mens) krijgt een andere weergave en daardoor ook betekenis. Ik kan abstraheren door het vereenvoudigen van de vorm, de kleur en de compositie. De essentie is belangrijk. Ik heb als schilder de mogelijkheid om mijn eigen werkelijkheid te scheppen op het doek en naar mijn hand zetten.


Business Art Event Painting | geabstraheerde mensen in een schilderij van Wine Tasting Event in Antwerpen.
Business Art Event Painting | geabstraheerde mensen in een schilderij van Wine Tasting Event in Antwerpen.

Verbinding

In een schilderij voor een zakelijk team gaat het om de verbinding tussen mensen. De connectie tussen mensen breng ik in beeld met kleur en vorm. Dit met behulp van verf, kwasten, penselen en paletmes op een groot linnen doek. Een mooie manier van verbeelden van mensen vind ik om ze niet hyperrealistisch te schilderen. Ik noem het 'mensen in abstractie' of 'geabstraheerde mensen'. In een schilderij gaat het voor mij om suggestie en het niet letterlijk weergeven van de werkelijkheid. Hierin komt het dan aan op mijn persoonlijke stijl -signatuur-, creativiteit en fantasie. Het groepsgevoel in beeld brengen met geabstraheerde mensen vind ik een boeiend creatief proces.


Geabstraheerde mensen in een Live Painting

Ieder mens is uniek. Natuurlijk door zijn karakter en door zijn verschijning, zoals: haardracht, houding en kledingstijl. Bij geabstraheerde mensen gaat het om mijn eigen weergave van de mens. Terwijl ik schilder, pak ik intuïtief de essentie die mij opvalt. Tijdens een Live Painting heb ik 5 uur de tijd voor een schilderij en dat helpt om de kern van de mens weer te geven in slechts enkele vormen en kleuren. Ik noteer als het ware de mens.
Geabstraheerde mensen in een schilderij in het atelier gemaakt

Bij een schilderij, dat ik maak in mijn atelier, kan ik met grote gelaagdheid het groepsgevoel in beeld brengen met geabstraheerde mensen. Hierbij spelen licht en schaduw een grote rol en werk ik graag met een diversiteit aan kleuren en subtiele nuances.
Wanneer is het een goed idee een schilderij te laten maken voor je bedrijf met geabstraheerde mensen?


  1. Je wilt een schilderij laten maken waarin de groepsdynamiek binnen je bedrijf tot uiting komt en niet het individu herkenbaar in beeld hoeft. De sfeer van de locatie en de personen is belangrijk, het draait om de essentie en niet om de details

  2. Je wilt graag een tijdloos schilderij laten maken. In een geabstraheerd schilderij zie je een tijdloze weergave van karakters.

  3. Je wilt graag een schilderij laten maken dat qua kleur goed past binnen de huisstijlkleuren van je bedrijf en de look & feel.


Persoonlijke schilderkunst in opdracht

Het mooie van een schilderij op maat voor jouw bedrijf is dat het persoonlijke kunst is. We bespreken je wensen goed door. Je kunt kiezen voor een geabstraheerd kunstwerk, maar ook voor meer realistisch. Of een combinatie daarvan. In een schilderij wordt een eigen werkelijkheid gecreëerd en dat is het aspect dat het uniek maakt.Inspiratie

Wat hangt er bij andere bedrijven aan de muur? Bekijk meer Business Art.Het groepsgevoel in beeld brengen met geabstraheerde mensen

Neem contact op om je wensen voor een schilderij door te nemen.
Enjoy LIFE Enjoy ART


Commentaires


bottom of page