top of page

Het geschilderde groepsportret: ontdek de persoonlijke kant van zakelijke kunst

Een groepsportret schilderij is een geweldige manier om de teamgeest en expertise van je bedrijf te tonen.


Business ART: Geschilderd groepsportret voor bedrijfsjubileum
Business ART: Geschilderd groepsportret voor bedrijfsjubileum

Je leest waarom een geschilderd groepsportret een statement piece is voor je bedrijf. Ook zie je een praktijkcase van een portretschilderij van het complete team van maatwerksoftwarebedrijf Infi.Zakelijke kunst met een persoonlijke touch

Je zoekt een kunstwerk voor je onderneming? Dit zijn 7 redenen om te kiezen voor een zakelijk groepsportret.1. Indrukwekkend

Een groepsportret schilderij van je complete team is indrukwekkend. Het is een exclusief kunstwerk. Het laat zien dat je bedrijf kwaliteit te bieden heeft en imponeert klanten en zakenpartners.
 Een schilderij dat in de entreehal of kantoor hangt is een eyecatcher en direct een leuk onderwerp van gesprek, wanneer klanten je bedrijf bezoeken.


2. Teamgeest

Een persoonlijk groepsportret versterkt de teamgeest binnen je organisatie. Het kunstwerk brengt letterlijk en figuurlijk iedereen bij elkaar en laat zien dat iedere werknemer een belangrijk onderdeel is van het team.
 Ieder persoon is met evenveel aandacht vereeuwigd op het doek.


 

Business Art was nog nooit zó persoonlijk


 

3. Uniek

Een handgeschilderd schilderij is uniek en kan niet worden gekopieerd of vervangen. Het is een duurzame, kunstzinnige, aanwinst voor je bedrijf en heeft een tijdloze meerwaarde boven een fotografisch groepsportret.4. Herinnering

Een geschilderd groepsportret is een mooie herinnering aan een specifieke periode in de geschiedenis van je onderneming.


5. Bedrijfsjubileum

Een geschilderd groepsportret is een originele manier om een bedrijfsjubileum vast te leggen. Het markeert een mijlpaal en is een creatief en waardevol cadeau voor de directie en medewerkers als herinnering aan de gebeurtenis. 

Mensen kijken graag naar mensen


 

6. Publiciteit

Een groepsportret schilderij is inzetbaar voor zakelijke publiciteitsdoeleinden. Bij het overhandigen van het schilderij, levert ART Eva Maria ook een high resolution foto van het kunstwerk. Deze foto kan je gebruiken op brochures, wenskaarten, websites en in advertenties. Het groepsportret geeft een persoonlijk gezicht aan je organisatie en helpt bij het creëren van een goede band met je klanten.


 

Laat zien wie je bent


 

7. Klassiek én modern

Een groepsportret is een klassieker in de schilderkunst. De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn is wereldberoemd. Tegelijkertijd is de mens verbeelden populairder dan ooit in de moderne beeldcultuur. Denk hierbij aan het veelvuldige gebruik van: profielfoto's, emoticons, selfies en avatars. 

Praktijkcase

Bedrijfsjubileum: Infi viert haar 20 jarig bestaan


Bedrijfskunst: groepsportret schilderij ter ere van 20 jarig bedrijfsjubileum van Infi
Bedrijfskunst: groepsportret schilderij ter ere van 20 jarig bedrijfsjubileum van Infi

Patricia Lenten is vestigingsdirecteur van Infi Utrecht: een bedrijf met liefde voor de mensen en passie voor de techniek. Dit software bedrijf maakt slimme webapplicaties en mobiele apps die van het idee van de klant een succes maken. Patricia benaderde ART Eva Maria om een groepsportret van het volledige Infi team te maken. Infi viert dit jaar haar 20 jarig jubileum en Patricia wil een schilderij cadeau geven aan de founder van het bedrijf. Haar wens is dat iedereen op het doek komt en er iets herkenbaars terug te vinden is van de drie steden waar Infi haar vestigingen heeft: Utrecht, Amsterdam en Nijmegen.


In de schetsen, die Eva haar laat zien, springt er meteen één voorstel voor Patricia uit. Daarin staat het complete Infi team voor een virtuele skyline met herkenbare gebouwen van de steden: de Dom in Utrecht, de brug bij Nijmegen en de grachtenhuizen van Amsterdam.


Het schilderproces is top secret. Het schilderij is een verrassing voor iedereen. Patricia levert zelf foto's aan van de medewerkers, die ze met haar mobiel fotografeert op een bedrijfsuitje. Eva groepeert vervolgens de geportretteerden. Ze zorgt dat het qua kleur, technisch en perspectivisch mooi bij elkaar komt in de compositie op het grote doek. Het schets- en schilderproces neemt anderhalve maand in beslag. De deadline is daarmee ruimschoots gehaald en het schilderij is klaar om op het jubileumfeest te onthullen.De specifieke kenmerken van het groepsportret voor Infi:

  • Het schilderij heeft een XL formaat van 120x180 cm. De techniek is acrylverf op linnen doek, gespannen op een stevig aluminium frame Het schilderij heeft een mooie en beschermende satin gloss vernislaag.

  • Alle mensen van het bedrijf zijn goed herkenbaar geschilderd: de gezichten, houding en kleding zijn echt kenmerkend voor de verschillende personen.

  • De directeuren van de 3 vestigingen en de founder staan centraal in het midden naast elkaar. Iedereen heeft een belangrijke plaats op het schilderij. Dat is ook hoe Infi werkt: er is binnen het bedrijf ruimte voor iemands persoonlijkheid, talenten en ontwikkeling. Iedere persoon is met evenveel aandacht voor detail geschilderd.

  • Prominent in het schilderij is de kleur oranje, de huisstijlkeur van Infi. Deze kleur vind je terug in de ondergrond en in enkele bedrijfskledingstukken van de geportretteerden en in de achtergrond.

  • In het schilderij is veel aandacht voor detail. Tegelijkertijd is de totaalsfeer schilderachtig. Wanneer je het schilderij van dichtbij bekijkt zie je ook duidelijk de toets van de penseelstreken.

  • Patricia heeft het schilderij de titel ‘De Nerdwacht 2.0’ gegeven. Dit is een speelse verwijzing naar de grote technische en creatieve kennis van het team en is een knipoog naar ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt van Rijn.


Details uit het groepsportret:


 

Persoonlijke kunst op maat

Al veel bedrijven kozen voor een teamportret of een andere vorm van Business Art. Een persoonlijk schilderij laten maken is maatwerk. Voor iedere bedrijf geldt een andere workflow. Voor een zakelijk kunstwerk zijn er veel mogelijkheden. Denk aan een portret van je team voor het bedrijfspand, een schilderij van het bedrijfsdiner, business event of bedrijfsfeest. Welk type schilderij past bij jouw organisatie?
Groepsportret in opdracht

Wil je ook een geschilderd groepsportret laten maken van alle mensen die werken in je bedrijf? Zakelijke kunst versterkt de teamgeest, is uniek en een mooie aanvulling op je kantoorinrichting. Een musthave voor elk bedrijf dat zijn identiteit en expertise wil tonen.


Neem contact op voor Business Art op maat:

Enjoy LIFE Enjoy ART


Comments


bottom of page