top of page

Wat maakt een schilderij zo bijzonder? De 10 belangrijkste eigenschappen van mijn schilderijen.


Kunst geeft ons leven betekenis en kleur. Een schilderij blijft binnen alle kunstvormen een klassieker. De schilderkunst kent een aantal belangrijke en aantrekkelijke eigenschappen. Daarom laten mensen schilderijen maken. Én schilderijen zijn soms net mensen. Ik geef je graag mijn visie.


Schilderij laten maken

Een schilderij voelt zich thuis in iedere ruimte. Het bijzondere is dat het altijd de aandacht trekt. Iedereen heeft er een mening over. “Móóói”, ”Wow die kleuren” of “Oohhh, hij lijkt net écht”, zijn reacties die loskomen bij schilderijen die ik in opdracht gemaakt heb. Iedere reactie is waardevol.


Waarom trekt een schilderij de aandacht, wat is dat toch?


Wat maakt een schilderij zo bijzonder?1. Een schilderij is tijdloos


Een schilderij heeft ten opzichte van een foto altijd een extra tijdloos aspect, omdat je de tijd even ‘bevriest’, de herinnering wordt vastgelegd. Niet op een hyperrealistische, 1 op 1 weergave van een milliseconde van de werkelijkheid. In een schilderij maak ik keuzes van wat ik belangrijk vind voor het beeld en extra aandacht verdient. Ik speel met kleur, vorm en compositie. Sommige aspecten van de werkelijkheid (bijv. storende dingen in de achtergrond) laat ik weg en juist belangrijke mensen (bijv, het bruidspaar waar alles om draait) worden extra geaccentueerd.


Een tijdloos schilderij van een bruidspaar met dochter.
Een tijdloos schilderij van een bruidspaar met dochter.

2. Een schilderij is menselijk


Een schilderij heeft altijd een menselijke ’touch’. Je ziet en voelt de penseelstreken, de handtekening van de schilder. Een schilderij lééft!


De menselijke touch van een schilderij.
De menselijke touch van een schilderij.


3. Een schilderij is mysterieus


Een schilderij heeft ook altijd iets mysterieus. Het ontstaan is een gevoelsmatig proces. Het werkproces is steeds anders en niet precies in woorden uit te drukken. Ik kan mijn eigen schilderijen niet kopiëren, omdat een later moment weer anders is en ik weer veranderd ben en anders kijk en werk. Als kunstenaar en als mens ben ik continu in ontwikkeling.

4. Een schilderij is esthetisch


Een schilderij straalt schoonheid uit. Met een kunstwerk haal je een mooie decoratie in huis.


De esthetiek van een schilderij.
De esthetiek van een schilderij.

“We genieten nog elke dag van het schilderij! Wanneer mensen voor het eerst bij ons thuis komen lopen ze allereerst naar het schilderij toe om het te bewonderen! Nogmaals veel dank, het is voor ons een ontzettend waardevolle, tastbare herinnering!” Anne-Marie


5. Een schilderij is uniek


Er is er maar één van, speciaal voor jou gemaakt


Persoonlijke schilderkunst in huis.
Persoonlijke schilderkunst in huis.


6. Een schilderij is waardevol


Een schilderij behoudt zijn waarde en gaat generaties lang mee. Het is een eyecatcher en conversation piece waar door familie, vrienden en visite altijd met interesse naar gekeken zal worden.


Een schilderij voor verschillende generaties.
Een schilderij voor verschillende generaties.

Wij zijn zeer verguld met het resultaat van beide schilderijen!! Eva heeft de vraag echt heel erg goed ingevuld en wij hebben de schilderijen op een heel prominente plek opgehangen in ons huis. De familieleden zijn ook verguld over hoe ze er op staan! Dus 100% geslaagd deze missie! Opdrachtgevers van een familieportret


7. Een schilderij is een statement


Je laat zien wie je bent en waar je voor staat met een persoonlijk kunstwerk.

8. Een schilderij is duurzaam


De schilderijen maak ik met duurzame materialen en verf, die uitzonderlijk kleur- en lichtecht is.

9. Een schilderij is een ambacht


Met een kunstwerk aan de muur, heb je een echt ambacht aan de muur hangen. Er is met ervaren en kundige mensenhanden, ogen, liefde en gevoel aan gewerkt.


Een schilderij maken is een ambacht.
Een schilderij maken is een ambacht.

10. Een schilderij is een bron van geluk


Het is bewezen dat kunst een gelukkig gevoel kan geven. Het laat je ontsnappen aan de dagelijkse dingen en stimuleert je verbeelding en laat je open staan voor nieuwe ideeën. Een schilderij laat je ook waardevolle herinneringen koesteren. Een mooi voorbeeld daarvan is een Love & Live Paint.


Waardevolle herinneringen koesteren met een schilderij.
Waardevolle herinneringen koesteren met een schilderij.


Wil jij ook een persoonlijk schilderij laten maken?


Een schilderij laten maken is een proces dat 3 weken à 2 maanden duurt. Een persoonlijk schilderij kan verschillende gedaantes hebben: een portret, familieportret, maar ook een landschap, stilleven of een abstract schilderij.


Laat een persoonlijk schilderij maken.


Zakelijke kunst: een persoonlijk gebaar


Heb je er wel eens gedacht om een zakelijk schilderij te laten maken voor een leidinggevende of collega? Voor een bedrijfsfeest, een bedrijfsjubileum of een afscheid is een zakelijk schilderij een origineel idee en een mooie herinnering.Schilderij van zakelijk diner, cadeau voor algemeen directeur.
Schilderij van zakelijk afscheidsdiner, cadeau voor algemeen directeur.

Lees meer over een schilderij voor je bedrijf:
Ik kan me voorstellen dat je het een leuk proces vindt om een schilderij te laten maken, maar misschien ook best spannend. Hoe spannend zou het zijn om een schilderij ‘in wording’ te zijn? Er wordt heel wat van je verwacht!


Gelukkig heb ik veel ervaring in het maken van kunstwerken in opdracht. Ik ben benieuwd naar jouw wensen. Ik adviseer je graag en samen komen we tot een mooi resultaat,


Wil jij een uniek schilderij, speciaal voor jou gemaakt? Neem contact op.


Een uniek schilderij laten maken is maatwerk speciaal voor jou.


Wat maakt een schilderij zo bijzonder?

Een schilderij blijft lang boeien. Lang leve het schilderij!Enjoy LIFE Enjoy ART

Comments


bottom of page