top of page

Tweeluik over 'social distance'

De coronavirus crisis heeft invloed op mijn serie ‘Dancing People’. Ik schilder al een aantal jaren aan een serie waarin veel mensen samen komen. Ik noem ze ‘Dancing People’, omdat deze term staat voor beweging. Het gaat me niet om 'mooi dansen' of een choreografie. Ze zijn met elkaar verbonden, raken elkaar en raken soms verstrikt in elkaar. De mensen in mijn schilderijen geven door hun bewegingen emoties weer. Welke emoties dat zijn, is sterk afhankelijk van hoe de kijker zich op dat moment voelt. De figuren op het doek zoeken elkaar op, feesten en communiceren met elkaar. Maar ik wil de mensen ook in deze huidige ’social distancing' situatie weergeven. Minder figuren op één doek nu, door dikke oranje lijnen op de vloer gescheiden van elkaar voor de 1,5 meter afstand.


Eva van den Hamsvoort voor het Tweeluik met als thema 'Social distance'

Er is een vrije interpretatie ontstaan van de beperkte beweging van de mensen nu, getiteld: ‘Introspective dancers‘. Ze zijn alleen, afgescheiden, maar met subtiele horizontale lijnen nog altijd met elkaar verbonden. De verticale lijnen geven afscherming weer en zeggen: 'stay safe'.


De huidige situatie in de maatschappij door de crisis resulteerde in dit grote tweeluik: ‘Introspective dancers‘ en ‘When will we dance together again?‘, 2 schilderijen: 100x160 cm.

ART Eva Maria, Eva van den HamsvoortIntrospective dancers


Schilderij 1 van tweeluik: When will we dance together again
When will we dance together again?
Work in progress

Kijk hier voor de complete schilderijen collectie van Dancing People


Comments


bottom of page