top of page

Maak een statement met persoonlijke kunst


Maak een statement met persoonlijke kunst

Waarom zou je voor een persoonlijk kunstwerk kiezen, wat is de meerwaarde en wat is een persoonlijk kunstwerk? Persoonlijke kunst heeft verschillende gezichten. Omdat het een erg breed onderwerp is, beperk ik me hier tot kunst waarin personen te zien zijn.


Ik heb een grote voorliefde voor portretten. In 1993 studeerde ik af aan de Kunstacademie met als thema 'Het portret in de gedrukte media'. Destijds nog onwetend van wat er zou gaan volgen aan ontwikkelingen op het gebied van digitale media, 'fotoshoppen', selfies en deepfake.


Toch blijft er onlangs de digitale beeldenstroom een menselijke belangstelling voor het pure: een tekening, een collage met papier of een schilderij. En werd me eens gevraagd “Is dat écht met kleurpotlood getekend?”. Een eenvoudige techniek bleek ineens weer heel bijzonder. De mens blijft nieuwsgierig naar het menselijke, het imperfecte, het ambachtelijke. Meer dan ooit is er behoefte aan authenticiteit.


Ik belicht: het Trend Portret, Love & Life Paint en Business Art.


1

Persoonlijk: een portret

Iedereen is uniek

Portret Trend in het interieur
Portret Trend in het interieur

Een portret is een klassiek thema binnen de beeldende kunst en momenteel weer hotter dan ooit. Portretkunst is nu een trend in het interieur en zoveel smaken, zoveel soorten. Ik hou ervan om expressieve portretten te maken, voor hyperrealisme heb ik geen voorkeur. Daarvoor is destijds de fotocamera uitgevonden. Ik hou van een levendig handschrift in een schilderij. De verfstreken en lagen mogen zichtbaar zijn.


Met een portret van een persoon heb je gezelschap in je kamer. Iemand die je liefhebt of bewondert is altijd in je buurt. Een portret kan ook een verbeelding van een persoon zijn, die je helemaal niet kent. Dan is de functie van een portret een sfeervolle decoratie, een onbekende aanwezigheid, die nieuwsgierig maakt.


Waarom is een portret een statement? Het is best gewaagd om een schilderij van een persoon aan je muur te hebben. Je kunt er namelijk niet omheen. Ogen zoeken ogen. Mensen zoeken mensen. Daarom is voor mij bij het schilderen van een portret de blik zo belangrijk. Naarmate jouw stemming verandert, kijk je anders naar een portret. De persoon op het schilderij kijkt terug: sympathiek, begripvol, vragend... er is zoveel mogelijk met de afbeelding van een gezicht. Wanneer bijvoorbeeld de ogen gesloten zijn, creëer je tijdloosheid en rust in het gezicht. Portretkunst is een meerwaarde in je interieur, omdat het de sfeer aangenaam beïnvloedt.


2

Strikt persoonlijk: een Love & Life Paint

Vier het leven en de liefde

Love & Life Paint, persoonlijke kunst
Love & Life Paint, persoonlijke kunst

Een Love & Life Paint vangt een mooie herinnering in beeld. Je hebt misschien duizenden foto's op je mobiel verzameld, maar je kijkt er niet zo vaak naar. Je denkt vast wel eens “Ik ga het eens uitzoeken”, maar ja, tijd...


Een schilderij maakt je bewust van de speciale momenten, je kunt ze vaker koesteren door een schilderij aan de muur. Wanneer je een kleine selectie maakt uit je foto's, maak ik een schets voor een schilderij en daarna wordt het schilderij gemaakt.


Iedere bijzondere gebeurtenis uit je leven is het waard om vast te leggen op doek: een familiediner waar iedereen aanwezig is, een huwelijk, de dag dat je een belangrijk diploma haalde, maar ook een bezoek aan een vriend of familielid in een verzorgingstehuis.


Een belangrijke levensgebeurtenis verdient een schilderij!

Kijk voor portfolio: Love & Life Paint en Live Paint


3

Persoonlijke touch: Business Art

Top kwaliteit voor je bedrijf

Business art, persoonlijke kunst
Business art, persoonlijke kunst

Zakelijke kunst kent veel mogelijkheden. Ik heb schilderijen mogen maken voor bedrijven op prachtige locaties. Deze tijd leent zich om je team in de spotlights te zetten met een schilderij waarop iedereen te zien is als verrassing op kantoor. Je herkent vast het gevoel dat je hebt, wanneer je kijkt naar oude schoolfoto's of foto’s van je voetbalteam. Het blijft ontroerend om terug te zien. Met een business schilderij geef je een persoonlijk gezicht aan je zakelijke carrière.


Voor extra persoonlijke aandacht: je kunt ook kiezen voor een kunstzinnig geschenk per medewerker dat thuisbezorgd wordt, bijvoorbeeld als waardering voor het thuiswerken.


Zakelijke successen zijn erg waardevol om te schilderen, zoals: de lancering van een nieuw product, de fusie van een bedrijf, een belangrijke (online) meeting, een terras dat weer open is of een jubileum van een collega.


Meer Business Art voor zakelijke inspiratie.


 

Hoe persoonlijk kan persoonlijke kunst zijn? In deze selfie cultuur is het wellicht mooi wanneer je naar jezelf kunt kijken door de ogen van een ander om weer tot nieuwe, verrassende inzichten te komen?


Neem contact op om te brainstormen om samen tot een mooi kunstwerk te komen.


Zelfgedrukt en vormgegeven boek uit 1993, Tekstfragment van John Brophy uit ‘Fysionomie’, Antwerpen 1966



bottom of page