top of page

Live schilderen op locatie tijdens een bruiloft, feest of event | over mijn mobiele atelier

Een Live Painting op locatie is een origineel geschenk. Het schilderij wordt ter plaatse geschilderd. Het is een persoonlijk kunstwerk, dat speciaal op maat wordt gemaakt. Een live schilderij is voor de ontvangers vaak een verrassing en het wordt erg gewaardeerd. Het mooie is: het resultaat blijft levenslang bij je. Een schilderij is tijdloos.Een bijzonder aspect van Live Schilderen is dat ik een tijdelijke werkplek op locatie heb, waar ik het schilderij kan maken: mijn mobiele atelier.


Een goede voorbereiding

Om een Live Schilderij te maken op een feest of event vereist voor mij een goede voorbereiding, concentratie en de juiste creatieve en technische tools. Ik schilder live sinds 2015 en heb dan op locatie altijd mijn eigen mobiele atelier bij me.

Live painting tijdens bruiloft. Locatie: Slot Zeist.
Live painting tijdens bruiloft. Locatie: Slot Zeist.

Opbouwen

Op locatie komen we altijd met zijn tweeën aan om eerst alle spullen te lossen, kennis te maken en de plek te bekijken waar ik ga schilderen. Dan bouwen we het mobiele atelier op. We hebben alles bij ons: schildersezel, het linnen schildersdoek, de grote verfkist, lampen, tafeltje en krukje.


De plek

Wanneer ik Live schilder heb ik één vaste plek van minimaal 3 m2 nodig. Dit is de plek waar ik verblijf gedurende 4 à 5 uur tijd. De gasten van het feest komen vaak een kijkje nemen en kunnen het proces volgen.


Het beeld vangen

Mijn camera, statief en iPad vormen een belangrijk onderdeel van het voorbereidende deel van het Live schilderen. Ik fotografeer de mensen en de locatie die belangrijk zijn op het schilderij. Deze foto's vormen mijn geheugensteuntje voor het kunstwerk.


Het moment

Een event zoals een bruiloft heeft vaak meerdere onderdelen: ceremonie, receptie, diner en feest. Ik schilder één van deze momenten. Het komt dan bijvoorbeeld voor dat ik de trouwreceptie schilder, Na een aantal uur is de receptie voorbij, mensen gaan dineren -vaak in in een andere ruimte- en ik schilder nog door, Daarna nemen de gasten weer een kijkje en zijn heel verrast over wat er in de tussentijd op het schilderij is ontstaan.


Live Painting op locatie
Terwijl het bruidspaar met de gasten al aan het dineren zijn, leg ik de laatste hand aan het schilderij (80x100 cm), dat ik live schilderde in 5 uur tijd in het mobiele atelier en 2 uur in het atelier in Breda. Wat een bijzondere sfeer en vriendelijke mensen in La Ferme De Balingue in Silly, België

Schilderij van trouwreceptie door Eva van den Hamsvoort Locatie: La Ferme De Balingue Live op locatie en in atelier geschilderd in 7 uur tijd.
Schilderij van trouwreceptie door Eva van den Hamsvoort Locatie: La Ferme De Balingue Live op locatie en in atelier geschilderd in 7 uur tijd.
Je persoonlijke wensen

De feesten waar ik schilder, zijn zorgvuldig voorbereid. Het is vooraf goed om je wensen door te geven voor het schilderij. Wie of wat wil je graag terugzien in het schilderij? Met deze wensen hou ik rekening. Ik adviseer je wat mogelijk is binnen de schildertijd van 4 à 5 uur. Wanneer je een schilderij wilt, waarin meer details voorkomen, bijv een extra grote groep mensen of details uit de omgeving, dan adviseer ik een Live Painting Extra. Het schilderij wordt na de Live Painting naar mijn atelier in Breda gebracht waar ik het verder uitwerk.


Vertel me jouw speciale wensen voor een exclusief schilderij. Alles is mogelijk met persoonlijke kunst op maat.


Live Painting Extra: een bruiloft schilderij met extra details achteraf in het atelier
Live Painting Extra: een bruiloft schilderij met extra details achteraf in het atelier
Enjoy LIFE Enjoy ART


Comments


bottom of page