top of page

Kunstwerk voor een jubilaris

Storytelling op schildersdoek: zó persoonlijk kan kunst zijn.Een paar weken geleden ontving ik een e-mail met de volgende vraag:


 

“Onze collega Theo is binnenkort 25 jaar beëdigd makelaar, dit vieren wij met ons team. Graag willen wij hem een schilderij kado doen met alle facetten van zijn carrière. Is er de mogelijkheid dat we deze bestellen en dat het schilderij dan klaar is om aan te bieden? Wij willen zoveel mogelijk elementen uit zijn loopbaan en enkele persoonlijke beelden op het doek, kan dat?”

 


Ja, dat kan! Ik vind het ontzettend leuk om te puzzelen naar aanleiding van verschillende foto’s om hoogtepunten uit iemands leven samen te brengen in één schilderij. ‘Storytelling’ met beelden op het schildercanvas. Ik noem dat een Love & Life Paint.


Ik heb vervolgens een fijn gesprek met de schrijver van de e-mail en we spreken over praktische zaken, maar ook over de sfeer die het schilderij uit mag stralen en de veelzijdige figuur die Theo is.


Het jubileumcadeau is een verrassing, dus ik ga het maken, zonder dat ik Theo persoonlijk ken. Ik krijg een reeks foto's toegestuurd, ingedeeld in verschillende categorieën: Motor, Makelaarsstafje, Kinderen, Honden, Huis, Kantoor, Boerderij en Carnaval.


Ik bestudeer de foto's nauwkeurig en daarmee krijg ik een brede indruk van het leven van mijn schildersmodel: zijn mooie carrière, liefde voor de natuur, familie, dieren en gezelligheid.


Dan speelt zich in mijn hoofd een proces af, hoe ik deze verzameling foto's, genomen in verschillende belichtingsomstandigheden, perspectieven en tijdens verschillende seizoenen, kan combineren tot één mooi geheel.


Ik maak op de computer een schets waarin alle losse elementen tot één compositie komen. Daarvoor gebruik ik mijn fantasie en voeg soms dingen toe, zoals het rode kussen om het Makelaarsstafje op te presenteren. Ik laat ook elementen weg, zoals de sneeuw, waar de honden in zitten en de ruimte waarin de tractor staat. De tractor en de honden komen op het gras. Er komen drie personen op het schilderij, maar zij komen vanuit verschillende foto's. Ik groepeer ze bij elkaar. Wanneer ik tevreden ben over de compositie mail ik de schets naar de opdrachtgever van het schilderij en krijg snel een reactie terug.


Een selectie van foto's die gebruikt zijn voor het schilderij:


 

Onze goedkeuring heb je! Succes met het schilderen!

 

Fijn, ik ga aan de slag in mijn atelier op het grote doek van 1oo x 120 cm. Eerst de globale contouren, vlakken en daarna werk ik steeds verfijnder. Dit proces omvat enkele dagdelen verspreid over 2 weken. Dan kan ik er steeds met een frisse blik aan werken en geeft de droogtijd me de gelegenheid om met veel lagen te werken. Deze techniek is eigen aan mijn stijl en geeft een levendigheid in kleur en vorm. Ik waak ervoor om niet té gedetailleerd, té realistisch te werken. Ik hou ervan als het echt schilderachtig is en streef niet naar een fotografische weergave. De structuur, beweging en textuur van de verfstreken zijn zichtbaar.Aan het werk in het atelier voor een Love & Life Paint / Business Art
Aan het werk in het atelier voor een Love & Life Paint / Business Art

Met veel plezier en concentratie werk ik aan het schilderij. Wanneer het klaar is, stuur ik een foto ervan naar de klant.


Love & Life Paint, Business Art, schilderij jubileumcadeau 100x120 cm door ART Eva Maria
Het schilderij van de jubilaris is klaar.
 

Bedankt voor het toesturen van het resultaat!! Wat ons betreft is het resultaat heel gaaf geworden!! We weten zeker dat Theo het prachtig zal vinden!

 

We vernissen het schilderij met een satijnglans vernislaag. Het doek is klaar om opgehaald te worden in Breda.Love & Life Paint, Business Art, schilderij jubileumcadeau 100x120 cm door ART Eva Maria
Love & Life Paint, Business Art, schilderij jubileumcadeau 100x120 cm door ART Eva Maria

Een schilderij over je leven is origineel en persoonlijk. Het is leuk om cadeau te geven voor een jubileum, bruiloft, verjaardag, event of andere feestelijke gelegenheid. Heb je ook interesse in een Love & Life Paint? Dat gaat eenvoudig in 5 stappen.


Neem contact op voor een adviesgesprek.


Enjoy LIFE Enjoy ART

Comments


bottom of page