top of page

Kikker bestaat 25 jaar!

De tijd vliegt. Het is alweer 25 jaar geleden dat ik de schilderijen en Art Prints maakte uit de serie ‘Vrolijke dieren’ met in de hoofdrol: Kikker.


Tijd om Kikker in het zonnetje te zetten en te kijken hoe het met hem gaat in deze moderne tijd. Is hij nog altijd actief in de kunst?


In 1997 maakte ik in opdracht een serie schilderijen van kleurrijke dieren met stevige zwarte contouren en felle kleuren. Ik schilderde onder andere een haas, eekhoorn, hert en een kikker. Al deze dieren kregen menselijke trekjes en bevonden zich in dagelijkse situaties, maar hielden ook van dagdromen. De kikker sprong er letterlijk en figuurlijk tussenuit en gaf me veel mogelijkheden om een sfeer met een knipoog te verbeelden.

Hoe gaat het nu met de dieren?


Om dat te weten, kijk ik nog even terug. De schilderijen van de vrolijke dieren zijn lang geleden allemaal verkocht. Waar ze nu precies zijn, is moeilijk te achterhalen. Ik ben de ‘Kikker in New York’ nog tegengekomen in een ziekenhuis, waar hij de bezoekers goede moed gaf. Dat is ook de functie van alle dieren. Ze geven hoop en een vleugje plezier in soms moeilijke of verwarrende tijden.Moderne technieken en klassiekers in de kunst


Gelukkig zijn van de werken reproducties verkrijgbaar -Art Prints- in de ART Eva Maria shop. Kikker gaat mee met de tijd en laat af en toe van zich horen, nu ook natuurlijk via een zoom meeting. Ook gaat hij graag naar musea om via een audiotour te leren over de ‘Oude Meesters’. Kikker is vooral groot fan van 'Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer en heeft daar een eigen variatie op gemaakt.

Foodie en fietskoerier


Kikker is veelzijdig. Hij staat graag in de keuken om gezonde gerechten te maken. Vega natuurlijk. Om veel leuke dingen te kunnen doen heeft hij ook een bijbaan als fietskoerier. Als een speer bezorgt hij de lekkerste gerechten bij je aan huis. Omdat jij (net als hij) kunstliefhebber bent, zijn deze activiteiten natuurlijk ook als Art Print verkrijgbaar.


Dieren- en mensenwereld

Lijkt het jou leuk om een dagelijkse of fantasie situatie als kunstwerk aan de muur te hebben met Kikker of een ander dier als hoofdpersoon? Ik schilder het graag voor je en lever het kunstwerk als origineel schilderij of Art Print. Ieder formaat is mogelijk.

Dieren spotten


Kikker zal, samen met zijn vrienden, af en toe de spotlights weer opzoeken en van zich laten horen. Ben je nieuwsgierig naar de kunstcollectie van deze speelse, vrolijke dieren? Bekijk de ART Shop waarin ze allemaal te zien en te bestellen zijn.Kikker 25 jaar Enjoy ART Eva Maria


 

Vrolijke dieren Deze vrolijke, originele dieren zijn door Eva van den Hamsvoort ontwikkeld, getekend en geschilderd. Ze houden zich bezig met de leuke en relaxte dingen van het leven. Plezier hebben, luieren, beetje lezen, lekker badderen etc. No nonsense en een beetje naïef... Er zit geen enkel kwaad in deze dieren, soms zijn ze wat ondeugend, dat wel. De kikker speelt de hoofdrol, maar heeft ook zijn vrienden meegenomen. Leuk in een kinderkamer, maar ook een statement in een volwassen omgeving. Deze dieren voelen zich echt overal thuis!


 

Enjoy LIFE Enjoy ART

Comments


bottom of page